به خانوادههای قربانیان معدن چه مبلغی پرداخت می شود؟ | اخذ هزینه حمل جسد صحت دارد؟
روبرونیوز: فرماندار طبس به ماجرای اخذ هزینه از خانواده های قربانیان برای حمل جسد واکنش نشان داد.
علی اکبر رحیمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دبیر کمیته بحران فرمانداری در آنجا حضور داشته و معدن هم موظف شده است که همه هزینهها اعم از هزینه حمل متوفی تا مکانی که نیاز بوده را پرداخت کند، خودرو در اختیارشان قرار گرفته و خانواده متوفیان نیز اسکان یافتند.
وی گفت: اگر کسی ادعا دارد چنین اتفاقی افتاده حتما به دبیرخانه کمیته بحران شهرستان در فرمانداری مراجعه کند و آن فرد را معرفی کنند تا برخورد شود و پول را برگشت دهیم.
فرماندار طبس اضافه کرد: علاوه بر این شرکت معدنجو به منظور تامین هزینههای خاکسپاری و درمان برای هر متوفی ۲۰۰ میلیون تومان و برای هر مصدوم ۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته که این مبالغ برای اینکه نظارت باشد و به دست خانواده فرد برسد توسط دادگستری به حسابی واریز میشود و بعد از طی مراحل قانونی به خانواده آنان پرداخت خواهد شد.
وی گفت: این شایعات در حالی انتشار یافته که از همان ساعات اولیه وقوع این حادثه دلخراش مردم طبس اطلاعیه اسکان رایگان برای همراهان متوفیان و مصدومان را داده بودند و همه مهمانسراهای شهرستان نیز در اختیار خانواده این افراد قرار گرفت و ۹۰ مهمان را به طور رایگان اسکان و پذیرایی کردیم.
رحیمی افزود: هزینه کفن و دفن و اعزام متوفیان هم از سوی شرکت معدنجو پرداخت شده است.
وی با اشاره به اعزام ۶ مصدوم حادثه انفجار معدن زغالسنگ معدنجو به یزد گفت: طی تماس با مدیریت بحران استان یزد ۲۲ نفر از خانواده این مصدومان هم اسکان و پذیرایی رایگان شده اند.
معاون استاندار خراسان جنوبی و فرماندار ویژه طبس اظهار کرد: مردم نباید به شایعات فضای مجازی توجه کنند چون اینها سوءاستفاده از وضعیت موجود است.
وی افزود: جنازه متوفیان در طبس غسل و کفن شده تا خانوادهها نگرانی بابت این اقدامات نداشته باشند مگر اینکه خانوادهای با رضایت خودشان متوفی را بدون غسل و کفن تحویل گرفته باشند.
رحیمی گفت: حمل جنازهها هم با خودروی مخصوص به طور رایگان انجام شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه چهار مصدوم این حادثه در بیمارستان طبس بستری هستند که حال عمومی آنان خوب است گفت: ۱۶ مصدوم ابتدا به بیمارستان منتقل شدند که ۶ نفر ترخیص شدند، ۶ نفر هم برای ادامه درمان به یزد اعزام شده اند و چهار نفر اکنون تحت مراقبت در بیمارستان سید مصطفی خمینی طبس هستند.
فرماندار ویژه طبس در پاسخ به این سوال که معدن چه زمانی شروع به کار میکند؟ اظهار کرد: شرکت معدنجو چند جبهه کاری در این معدن داشته که هزار و ۷۰۰ نیرو مشغول کار بودند اما حادثه در یکی از جبههها رخ داده و فعلا این محل تعطیل است لذا تا زمانی که بازسازی و ایمن سازی انجام نشود امکان ادامه کار نخواهد داشت.
حادثه انفجار معدن حوالی ساعت ۲۱ شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ به دلیل تصاعد آنی گاز متان در این معدن روی داد که ۲ بلوک B و C تحت تاثیر قرار گرفتند و براساس آخرین آمار رسمی در آن نوبت کاری ۶۵ نفر از معدنکاران دچار حادثه و محبوس شدند.
عملیات امداد و نجات برای خارج کردن معدنکاران گرفتار در معدن تا صبح چهارشنبه چهارم مهر ماه ادامه یافت و در مجموع پیکرهای ۴۹ جانباخته از تونلهای معدن خارج شد همچنین این حادثه ۱۶ مصدوم داشت که یکی از مصدومان پس از مرگ مغزی با رضایت خانواده برای اهدای عضو به یزد منتقل شد و شمار جانباختگان به ۵۰ نفر رسید.
استان خراسان جنوبی ۱۲ شهرستان دارد و مرکز شهرستان طبس در ۲۷۰ کیلومتری غرب بیرجند است.