چرا از چهرهمان در عکسها خوشمان نمیآید؟
بیشتر ما وقتی عکسهای خودمان را میبینیم، احساس ناراحتی میکنیم. این احساس ریشه در پدیدهای روانشناختی به نام «اثر مواجهه صرف» دارد. این پدیده باعث میشود که تصویر واقعی ما از خودمان، که کمتر دیده شده و ناآشناست، برایمان غریب و کمتر جذاب به نظر برسد.
دکتر مت جانسون، عصبشناس و استاد روانشناسی، توضیح میدهد که افراد به چیزهایی که مکرر میبینند ترجیح میدهند. از آنجا که بازتاب خودمان را در آینه بیشتر از عکسها میبینیم، با آن راحتتر کنار میآییم. بنابراین، وقتی عکسهای خودمان را میبینیم، احساس ناراحتی میکنیم زیرا با واقعیت آشنا نیستیم.
به نظر میرسد مغز ما تمایل دارد صورتهایی را که مکرر میبینیم با سهولت بیشتری پردازش کند. بنابراین، عکسهای خودمان برایمان عجیب به نظر میرسند، در حالی که تصاویر دیگران معمولا با تصوری که همیشه از آنها داشتهایم هماهنگ است.
بنابراین، احساس ناراحتی از عکسهای خودمان از الگوهای مواجهه ما ریشه میگیرد. بنابراین، وقتی احساس ناراحتی میکنید وقتی عکسهای خودتان را میبینید، به یاد داشته باشید که این احساس از پدیدههای روانشناختی معمولی است و هیچکس درمورد آنقدر که شما فکر میکنید نگران نیست.
در نهایت، بهتر است خودتان را با چهرهی زیبایی که دوستان و خانوادهتان در شما میبینند، مقایسه کنید. این به شما کمک میکند تا احساس خود را بهبود ببخشید و از احساس ناراحتی برای همیشه خلاص شوید.