صدرعاملی: سینمای ایران هیچوقت یک صاحب درست و حسابی نداشته است
رسول صدرعاملی، کارگردان با نگرانی از وضعیت آینده سینمای اندیشمند گفت: متاسفانه تولید به دست سینماداران افتاده است.

این کارگردان که همزمان با آغاز اکران عمومی فیلمش «زیبا صدایم کن» در کارگاه تبادل تجربه جشنواره فیلم ۱۰۰ سخنرانی میکرد، در ابتدای جلسه در پاسخ به این اظهارنظر که بعد از سالها فیلم ساخته و بازگشت خوبی به سینما داشته است، گفت: اگر بقیه فیلم سازان را هم بگذارند، آنها هم میسازند، سینما که ورزش نیست، در ۳۰ سالگی آن را کنار بگذارید. سینما هنر است.
او ادامه داد: سینما به فیلمهایی تبدیل شده که اساسا شوهای تلویزیونیاند. البته آنها هم ممکن خوب و جذاب باشند اما سینما نیستند. اینگونه آثار روایتگر تاثیرگذار قصهای که نویسندهها و فیلمسازش با مخاطب ارتباط برقرار کنند، نیست.
کارگردان «من ترانه پانزده سال دارم» ادامه داد: باید فکر کنیم چرا این طوری شده است، فقط من نبودم که بیش از ۷ سال فیلم نساختم، خیلیهای دیگر هم هستند مگر یادمان رفته کیومرث پوراحمد را، او هم فیلم نساخت و رفت. علیرضا داودنژاد و خیلیهای دیگر هستند که فیلم نساختند.
او ادامه داد: در سه تا چهار دهه اخیر خیلی فقیرانه کار کردیم و اگر فقر در سینمای ایران نبود و تولیدکنندههای ما مجبور نبودند فیلم را سرهم بکنند. مطمئن هستم جهان به تسخیر سینمای ایران در میآمد چون ما داستانهای ناگفته زیاد داریم.
رسول صدرعاملی در بخش دیگری از سخنانش گفت: امیدواریم تماشاگر، فیلم «زیبا صدایم کن»را شناسایی کند و به دیدن فیلم بیاید ولی واقعیت این است که تولید دست سینماداران است و این اصلا خوب نیست چون همه چیز پول نیست، فروش 300 میلیاردی فضیلتی نیست.
وقتی بخواهی یک سینمای متفکر را تداوم بدهی اینها نباید معیار باشند. سینمای اندیشمند ایران به حمایت نیاز دارد چون کم کم در حال از دست رفتن است.
سید مازیار هاشمی، تهیهکننده هم در این نمایش حضور داشت و به درخواست حاضران دقایق کوتاهی درباره چگونگی ساخت زیبا صدایم کن سخن گفت و از تجربههایی که کنار رسول صدرعاملی در این همکاری آموخته یاد کرد.
او با یادآوری اینکه «زیبا صدایم کن» با بودجه زیر ۲۵ میلیارد تومان ساخته شده، گفت:«اگر فیلم بفروشد هزینه های که خودمون انجام دادیم را شاید بتوانیم برگردانیم.»
پایان گزارش|