چگونه و چرا باید دادههای شخصی خود را از اینترنت حذف کنیم؟

به گزارش روبرو نیوز ، هر بار که در اینترنت میگردید، آنلاین خرید میکنید یا در رسانههای اجتماعی تعامل میکنید، یک ردپای دیجیتالی از خود به جای میگذارید که مجموعاً تصویری دقیق از فعالیتها، علایق و رفتارهای آنلاین شما ترسیم میکند.
این بدان معنی است که دادههای شخصی شما نهتنها در بیرون وجود دارد، بلکه به طور فعال مورد استفاده قرار میگیرد - اغلب بدون رضایت یا آگاهی شما.
شرکتها رفتار آنلاین شما را دنبال میکنند تا شما را با تبلیغات مناسب مورد هدف قرار دهند، الگوریتمها دادههای شما را برای پیشبینی اولویتهای شما تجزیه و تحلیل میکنند، و در برخی موارد، اطلاعات شما حتی ممکن است به دست عوامل مخربی بیفتد که به دنبال سوء استفاده از آن برای مقاصد شوم هستند.
در حالی که امکان حذف خود از اینترنت با یک کلیک وجود ندارد، راههایی وجود دارد که دادههای شخصی خود را از پلتفرمهای مختلف حذف کرده و دوباره کنترل را به دست آورید.
خود را از نتایج جستجوی گوگل حذف کنید
اگر به هر طریقی با دنیای دیجیتال درگیر شده اید، این احتمال وجود دارد که اطلاعات مربوط به شما با یک جستجوی گوگل فاصله داشته باشد.
اگر میخواهید ردپای آنلاین خود را به حداقل برسانید یا نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی را برطرف کنید، حذف خود از نتایج جستجوی گوگل میتواند نقطه شروع خوبی باشد. راه های متعددی برای رسیدن به این هدف وجود دارد. میتوانید از طریق فرم حذف محتوا یا از طریق برنامه گوگل درخواست حذف محتوای شخصی از جستجوی گوگل را بدهید.
با این حال، به خاطر داشته باشید که حذف دادهها از نتایج جستجوی گوگل به معنای حذف دادهها از اینترنت یا وبسایت منبع نیست. ممکن است لازم باشد برای درخواست حذف دادهها از خود وبسایت با مالک یا مدیر وبسایت تماس بگیرید. همچنین، حذف دادهها از نتایج جستجوی گوگل تضمین نمیکند که دادهها در موتورهای جستجو یا پلتفرمهای دیگر ظاهر نشوند. ممکن است لازم باشد بررسی کنید و از منابع دیگر نیز درخواست حذف کنید.
از شر آدرسهای ایمیل و حسابهای اجتماعی که دیگر استفاده نمیکنید خلاص شوید
همه ما زمانی در سرویسها یا پلتفرمهای مختلف ثبتنام کردهایم، اما بعداً آنها را فراموش کردهایم. حتی اگر از این حسابها استفاده نمیکنید، باز هم میتوانند حریم خصوصی و امنیت شما را به خطر بیندازند. به همین دلیل شناسایی و حذف آنها بسیار مهم است.
حذف دائمی حسابها بسته به پلتفرم ممکن است متفاوت باشد، اما فرآیند کلی معمولاً شامل ورود به حساب، رفتن به تنظیمات یا بخش مدیریت حساب و انتخاب گزینه غیرفعال کردن یا حذف حساب است.
برخی از پلتفرمها ممکن است به مراحل دیگری نیاز داشته باشند، مانند تأیید هویت شما یا ارائه دلیلی برای حذف. به خاطر داشته باشید که هنگامی که یک حساب کاربری را حذف میکنید، برای همیشه از بین میرود - همراه با دادههای مرتبط با آن.
پس از خلاص شدن از شر حسابهای استفادهنشده، توصیه میکنیم امنیت حسابهایی را که استفاده میکنید بهبود ببخشید. تا جایی که ممکن است با فعال کردن احراز هویت دومرحلهای شروع کنید. در مرحله بعد، تنظیمات حریم خصوصی خود را در هر پلتفرم طوری تنظیم کنید که افرادی که میتوانند اطلاعات و تعاملات شما را ببینند محدود شوند. همچنین توصیه میکنیم برای ایمن ماندن، حسابهای خود را برای هرگونه فعالیت مشکوک زیر نظر داشته باشید.
از سرویس حذف داده استفاده کنید
همچنین اگر به دنبال راه کارآمدتری برای مدیریت حضور آنلاین خود هستید، میتوانید از خدمات حذف داده استفاده کنید. اینها ابزارهایی هستند که به شما کمک میکنند دادههای خود را از وبسایتها و پایگاههای مختلف، پیدا و حذف کنید.
هنگامی که تصمیم به استفاده از سرویس حذف دادهها میگیرید، فرآیند معمولاً با ثبتنام و ارائه اطلاعات لازم مانند نام، آدرس ایمیل، و هرگونه جزئیات اضافی مورد نیاز برای شناسایی و حذف دادههای شما، آغاز میشود. پس از ثبت نام، سرویس با انجام یک اسکن اولیه برای شناسایی مکان هایی که اطلاعات شخصی شما در دسترس عموم است شروع میشود. سپس، لیستی از وبسایتها و پایگاههای داده ای که اطلاعات شما در آنها ظاهر میشود را جمعآوری و فرآیند حذف را آغاز میکند.
روشهای مورد استفاده برای حذف دادههای شما بسته به وبسایت و اطلاعات مربوطه میتواند متفاوت باشد. در برخی موارد، این سرویس ممکن است درخواستهای حذف خودکار را به وبسایتها ارسال کند، در حالی که در برخی دیگر، ممکن است درخواستهای دستی را پیگیری کنند یا از روشهای دیگری برای اطمینان از حذف سریع و کامل اطلاعات شما استفاده کنند.
با این حال، یک نقطه ضعف بالقوه استفاده از این خدمات این است که ممکن است نتوانند اطلاعات شما را از هر وبسایت یا پایگاه داده حذف کنند. برخی از وبسایتها ممکن است سیاستهای سختگیرانه یا الزامات قانونی در مورد حذف دادهها داشته باشند. همچنین برخی دیگر ممکن است به درخواستهای حذف پاسخی ندهند.
تنظیمات حریم خصوصی خود را مدیریت کنید
مدیریت تنظیمات حریم خصوصی شما یک جنبه ضروری برای محافظت از اطلاعات شخصی شما به صورت آنلاین است، صرف نظر از پلتفرمی که استفاده میکنید. با مرور تنظیمات حریم خصوصی موجود در هر پلتفرم، مرورگر یا سرویسی که استفاده میکنید شروع کنید. با رفتن به بخش تنظیمات پلتفرم میتوانید به این موارد دسترسی داشته باشید.
همچنین توجه دقیق به تنظیمات مربوط به اشتراکگذاری داده و دسترسی شخص ثالث ضروری است. بسیاری از پلتفرمها به برنامهها و سرویسهای شخص ثالث اجازه دسترسی به دادههای شما را میدهند، اغلب برای اهداف تبلیغاتی یا تحلیلی. این تنظیمات را مرور کنید و دسترسی به برنامهها یا سرویسهایی را که دیگر استفاده نمیکنید یا به آنها اعتماد ندارید لغو کنید.
اگر پلتفرم گزینههایی برای سفارشی کردن تنظیمات حریم خصوصی برای پستها، عکسها یا بخشهایی از اطلاعات فردی (مانند فیسبوک) ارائه میدهد، آنها را فعال کنید.
منبع: slash gear